Agile for Managers- Scaling Up to Business Agility

מרצה ראשי

מרצה אורח

מסלולי לימוד

מספר סמינר

42566

תאריך

26/11/2024

שעה

סמינר יומי

9:00-16:30

מיקום

מלון דניאל, רמת ים 60 הרצליה

אודות הסמינר

תנאי השוק התחרותיים הגורמים לשינויים תכופים בדרישות העסקיות מאלצים ארגונים רבים להתמודד עם אתגרים שונים כגון:

  • איחורים במסירת פרויקטים ומוצרים – TTM
  • אי יכולת להשלים פרויקטים
  • בעיות איכות
  • שינויים תכופים בתכולות הפרויקט
  • חוסר גמישות ויכולת להגיב לשינויים

אחד האתגרים המשמעותיים הוא הממשק בין הגורמים המפתחים לבין בעלי העניין העסקיים. אימוץ Agile Thinking בארגוני הפיתוח בלבד אינו מספיק כדי להתמודד עם האתגר. רצוי להשלים את התמונה על ידי אימוץ תפיסות Lean-Agile ברמה הארגונית (Organizational Agile) שיהוו בסיס יציב לתהליכים המייצרים ערך מהיר ללקוחות. Organizational Agile מאפשר לבנות Value Streams המחברים בצורה אופטימלית בין בעלי העניין העסקיים לבין ארגוני הפיתוח וממוקדים ביצירת ערך.

כדי להישאר תחרותיים גם ארגונים גדולים וותיקים מאמצים Agile Thinking. אולם בעוד שארגונים קטנים מתמודדים עם פרויקטים קטנים יחסית, ארגונים גדולים צריכים להתאים את תפיסת ה-Agile לפיתוחים גדולים ומורכבים, הכוללים מוצרים ולקוחות רבים, ועדין להישאר גמישים ומהירים. קשה לשפר את הגמישות והמהירות אם בעלי העניין העסקיים אינם חלק אינטגרלי מהתהליך. לכן ארגונים צריכים לחשוב במושגים של Business Agility – “שבירת החומות” בין כל בעלי העניין בארגון והתבססות על מסירת Batches קטנים ואיכותיים.

הסמינר יעסוק במעבר ל-Business Agility וכיצד מאמצים את החשיבה בארגונים מגדלים שונים. כמו כן נדון כיצד שילוב של גישות ה-Lean-Agile וה-Scaled Agile יובילו ארגונים גדולים וקטנים להצלחה ועמידה באתגרים אלו.

קהל יעד

מנהלים ומובילי תהליכים בארגונים, מפתחי תכנה, בודקי תכנה, ראשי צוותים ומנהלי מחלקות, מנהלי פרויקטים, מנהלי מוצר, ארכיטקטים, מהנדסי מערכת ומנהלי משאבי אנוש.

כל איש מקצוע או ארגון השוקל לעבור לעבודה בסביבת Agile ואינו יודע מה לשאול…

דרישות קדם

נושאים

הסמינר, המורכב מארבע הרצאות, יעסוק בסוגיות הנ”ל דרך מספר נושאים:

בהרצאה הראשונה יוצגו האתגרים המרכזיים באימוץ Agile Thinking. ההרצאה תעסוק בנושאים כגון:

  • המוטיבציה לעבור לארגון Agile
  • מה זה Agile?
  • הגדרת הערכים, המטרות והתהליך
  • ההבדלים בין הגישה המסורתית Waterfall ל-Agile Thinking
  • מתודות בעולם ה-Agile כגון Scrum, Kanban ו-Scaled Agile

בהרצאה השניה נציג מודל Business Agility שנקרא LAND – Lean Agile Network Diagram שפותח על-ידי Agile Experience. המודל מבוסס על המתודות הנפוצות בשוק ויודע להתמודד גם עם ארגונים היברידיים – כלומר ארגונים שעובדים בשילוב של שיטות שונות כולל Waterfall. נבין את העקרונות העיקריים של המודל וכיצד הוא מתמודד עם החיבור לבעלי העניין העסקיים בהיבטים של ניהול מוצר, פרויקטים, תוכניות ופורטפוליו.

 

בהרצאה השלישית נציג את הקשיים בהטמעת Agile. נכיר את תהליך האיכות שילמד אתכם כיצד לנהוג בכל מפגש Agile, איך לתעד ולמדוד את האג’יליות בפרויקט או בהטמעה ובכלל איך להצליח בהטמעת Agile.

 

בהרצאה האחרונה נציג Case Study של Business Agility.

 

The conference starts in

Days
Hours
Minutes
Seconds